10 OSO 2016

OSO – elevernes personlige plan for fremtiden

OSO 2016 – et af årets højdepunkter på 10. Klasseskolen

Det uge-lange projekt Obligatorisk Selvvalgt Opgave giver eleverne muligheden for at udvikle sin egen karriereplan, og det er eleven selv, der vælger, hvad der er muligt.

Et af årets højdepunkter på 10. Klasseskolen er OSO. Forkortelsen står for Obligatorisk Selvvalgt Opgave, og den er elevernes helt personlige plan for fremtiden. I løbet af en uge arbejdes der i dybden med et fag, et job eller en branche som eleven synes, er spændende.

På den måde lærer eleverne, hvad der skal til for at få drømmejobbet, fra uddannelse til netværk og ansættelse. Og først og fremmest lærer de, hvad arbejdet egentlig består i.

Lærerne fungerer som vejledere hele ugen, og den sidste dag laver alle elever deres egen stand på skolen og fremlægger det projekt, de har lavet i ugens løb.

Det er en intens oplevelse at få vurderet et projekt, man selv har lagt hjerteblod i at lave så godt som muligt, og OSO-ugen er præget af et stort engagement blandt eleverne, der sætter en ære i at præstere det bedste, de kan.