Multikulturel Top

Unge fra hele verden var repræsenteret, da der blev afholdt Kulturfestival lørdag den 11. juni på Von Scholtens Ravelin i Kulturhavnen i Helsingør.

Ungdomsskolen var i år repræsenteret på Kulturfestivalen med De Internationale Ungdomsklasser (IU). Her går elever mellem 14 og 20 år fra hele verden, og i øjeblikket har klasserne 70 elever med 15 forskellige nationaliteter.

Ved festivalen var der mulighed for at møde underviserne og eleverne, som står for en række aktiviteter. Du kunne f.eks. prøve at flyve med drage, dekorere med henna-maling, lave dit eget smykke eller få skrevet dit navn på kinesisk, thai, arabisk eller det etiopiske sprog tigrinsk.

IU’s elevkor sang danske sange, og lavede opvisning med arabisk dans.

Den Internationale Ungdomsklasse lægger vægt på at udvikle elevernes faglighed, deres sociale kompetencer og deres evne til at tænke selvstændigt. Udgangspunktet er, at eleven skal udvikle færdigheder, der er nødvendige for at begå sig i det danske samfund. Eleverne skal, ud over at beherske det danske sprog og kende til den danske kultur, også kunne gennemskue og deltage i de mange debatter, der præger det danske samfund.

Kulturfestival33
Kulturfestival02