skip to Main Content
Sex And The Sea 2018

Et oplevelsesrigt og tværfagligt undervisningsforløb til grundskolens 7.-10. klasser i uge 6 2018

Inspireret af sømandens følelser og behov som Kærlighed, Omsorg, Tryghed og Lyst.

Undervisningsforløbet Sex and the Sea er udviklet på baggrund af en gigantisk kunstinstallation som stod på M/S Museet for Søfart i 2017. Udstillingen satte spot på sømandens følelser og behov som Kærlighed, Omsorg, Tryghed og Lyst. Umiddelbart er sådanne følelser og behov almene for et menneske, men de føles ekstra stærke for et menneske, der befinder sig om bord på et skib – langt hjemmefra.

Undervisningsforløbet tager i år udgangspunkt i museets faste udstillinger, hvor undervisere og elever sammen følger efter sømandens fodspor på godt og ondt; I sømandshjemmet, på havnekanten, på skibet og i fremmed havn. Konceptet fra sidste år giver en unik mulighed for at arbejde med følelser i museets faste udstillinger.

Unge er qua deres udvikling i gang med en kraftig identitetsudvikling. Der sker mange psykiske og fysiske ændringer. For mange unge føles Kærlighed, Omsorg, Tryghed, Længsel, Behov og Lyst ekstra stærkt, på samme måde som for en sømand på et skib. Formålet er derfor, at den unge får styrket sin identitetsudvikling en smule, ved at spejle sig i sømandens liv, følelser og erfaringer.


Se udstillingen i uge 8 og 9 på biblioteket på Kulturværftet

Du kan se alle værkerne, som er blevet til i uge sex, på udstillingen på Biblioteket på Kulturværftet i uge 8-9. Her har du med din klasse mulighed for at arbejde videre med begreberne ovenfor og samtale om værkerne.

Back To Top