OM UNGDOMSSKOLEN  /  Aktuelt 

Aktuelt

 
Sidste Chance - Ungdomsskolens musical
FACE_COVER_2

Ungdomsskolen dykker ned i H.C. Andersens liv med årets musical Sidste Chance.

 

Det er historien om en gruppe unge, der arbejder på at blive klogere på den verdenskendte danske eventyrdigter i forbindelse med en skoleopgave. Men undervejs bliver de samtidig klogere på sig selv, for hvordan kan man blive berømt, når man ikke en gang ved, hvem man selv er?

 

75 unge er med i ensemblet i årets musical.

 

Handlingen udspiller sig på forskellige niveauer. Dels i nutiden og dels på H.C. Andersens tid, hvor vi følger eventyrdigterens kvaler på vej mod berømmelsen i en periode, hvor han gik i skole i Helsingør. Og der kan trækkes mange paralleller mellem H.C. Andersens liv og de problemer, som moderne unge slås med. Det mener forestillingens instruktør, Sune Svanekier, der sammen med Lasse Aagaard og Thomas Høg har skabt musicalen.

 

- Hvis H.C. Andersen havde levet i dag, ville han have været en skrutrygget, genert teenager, der stod foran Thomas Blachman og sang pivhamrende falsk til X-Factor. Han prøvede forgæves at blive optaget på Det Kgl. Teaters elevskole, både som sanger, danser og skuespiller. H.C. Andersens drøm om at blive til noget, at sætte et mærke, trækker et spor, som jeg tror, rigtig mange unge kan nikke genkendende til, siger Sune Svanekier.

 

Digteren var som ung samtidig usikker på sig selv og sin seksualitet, en teenager der havde svært ved at være i sin egen krop, men med længsler og drømme om fremtiden.

 

- I bund og grund handler historien om at lære sig selv at kende og komme overens med, hvem man er, siger Sune Svanekier.

 

Sidste Chance blev skrevet og opført første gang på Ungdomsskolen i forbindelse med H.C. Andersen-året i 2005.

 

Sidste Chance spiller på Kulturværftet i påsken.
D. 11. april kl. 16, d. 13. april kl. 16 & d. 14., 15., 16 og 17. april kl. 19.30.

 


KØB BILLETTER HER 


 

 


 

 

 
Uthmoederbyraadetmm
Efter de unges fremlæggelse fik politikerne helt bogstaveligt lov til at modellere videre på de unges tanker, da de med modellervoks i hænderne skulle forme deres egen refleksion over elevernes input.
Elever vil gøre op med det stressede skoleliv

Kommunens fælles elevråd fremlagde en række initiativer for Helsingørs politikere og embedsmænd, der skal gøre det mindre stressende at gå i skole – nu skal skolelederne lytte med.

 

Nytænk karaktergivningen, styrk skolens fællesskaber, indfør mere fleksibel undervisning og gør op med lektiepresset. Sådan lyder anbefalingerne fra Unges Talerør Helsingør, kommunens fælles elevråd for alle 6.-10. klasser, der tirsdag den 8. april mødtes med politikerne fra Børne- & Uddannelsesudvalget samt ledende embedsmænd fra centrene for Dagtilbud og Skoler samt Børn, Unge & Familier i Helsingør Kommune.

 

De unge i UTH har i dette skoleår arbejdet med kommunens sundhedsprofil med fokus på skoleelevers alt for høje stressniveau. Det er der kommet en række konkrete forslag ud af, som de unge på mødet fremlagde for politikerne.

 

Bl.a. foreslår de unge, at der ikke gives karakterer før efter 3 måneder i 9. klasse, og at karaktererne ikke må stå alene, men skal ledsages af en understøttende, skriftlig udtalelse. Samtidig foreslår de unge, at standpunktskaraktererne gives på en skole-hjem samtale.

 

Eleverne vil også gerne have stærkere fællesskaber i skoletiden, bl.a. ved at indføre fast morgensang og fælles morgenmad på skolerne.

 

UTH anbefaler desuden, at der kan undervises i flere fag samtidig, f.eks. dansk og samfundsfag, for at reducere antallet af timer, og så er der brug for flere undervisningsniveauer og hjælpeprogrammer til dem, der har svært ved skolearbejdet.

 

Endelig mener de unge, at lektiepresset kan reduceres, hvis lærerne bliver bedre til at koordinere afleveringer over hele året, så de ikke ligger i klumper.

 

Center for Dagtilbud og Skoler har nu inviteret UTH-eleverne til at fremlægge deres pointer på skoleledermødet den 22. maj, hvor også afdelingslederne og de pædagogiske ledere deltager.

 


Læs artiklen og interviewene med Louis Vincent Hochmut og Nicoline Jellev Madsen, som fremlagde UTH's pointer på mødet: 
https://www.helsingordagblad.dk/2019/04/23/elevraad-vil-have-faerre-karakterer-og-kortere-skoledage/

 


 

 
fb_begivenhed_miniskills19
Mere end 400 7. klasse-elever fik inspiration til deres uddannelses-vej på Mini Skills-messen

Er du god til at bruge hænderne? Vil du gerne have et arbejde, hvor du møder mennesker? Kan du godt lide at være kreativ?

Det var spørgsmålene alle kommunens 7. klasser blev bedt om at svare på inden de torsdag den 28. marts skulle opleve en lang række håndværksfag på Mini Skills-messen i Værftshallerne i Helsingør.

 

Opved 400 elever deltog i en række workshops, hvor de kunne prøve kræfter med 13 forskellige håndværksfag, bl.a. tækker, murer, vvs'er, elektriker, dyrepasser og frisør.

 

Fra kl. 17-18.30 kunne de ældre unge og alle andre interesserede også møde mestre og lærlinge, der stod klar til at fortælle om deres håndværk, mens man på standene for ES Nord, UU Øresund og Sosu-uddannelsen kunne blive klogere på, hvordan man vælger den erhvervsuddannelse, man er interesseret i.

 

Madmarkedet var samtidig åbent, så man kunne springe madlavningen over og snuppe en bid mad, efter der var tanket op på uddannelsesplanerne.

 

Mini Skills-messen er lavet i et samarbejde mellem Skolepiloterne fra Ungdomsskolen og Erhvervs- & Industriforeningen i Helsingør, ES Nord, UU Øresund samt Værftets Madmarked.

 


 

 
Mini Skills
 
Om Mini Skills 2019

OM MINI SKILLS 2019

 

Mini Skills er en praktisk uddannelsesdag for 7. klasserne i Helsingør Kommune, der skal give de unge et større kendskab til håndværksfagene og stimulere interessen for erhvervsuddannelserne.


Mini Skills foregår torsdag den 28. marts 2019 i Hal 21A – ved siden af madmarkedet – fra kl. 9 til 15 og igen kl. 17-18.30 samme aften.

 

380 skoleelever fra 18 klasser på alle 6 udskolingsskoler i Helsingør Kommune, deltager i dagarrangementet, fordelt på to hold med 190 elever i hver, der er i gang fra hhv. kl. 9-11.30 og kl. 12.30-15.

 

Eleverne deltager på dagen i forskellige workshops á 30 minutter, som afholdes af godt 20 virksomheder fra 11 forskellige håndværksfag: Tømrer & snedker, murer, elektriker, VVS, tagdækker, jord & beton, frisør, hotel & restauration, mekaniker og maler.


De deltagende virksomheder planlægger og afholder de forskellige workshops - en for hvert fag der er repræsenteret - der skal give de unge en fornemmelse af faget og mulighed for at ”prøve selv.” De unge vælger efter interesse og kan nå at deltage i tre workshops hver.

 

I mellem de tre workshops er der fælles aktiviteter i form af konkurrencer og interviews med lærlinge på fællesscenen, og i samarbejde med madmarkedet sælges en billig frokostret til eleverne. 


Om aftenen afholdes et mere messepræget arrangement i Hal 21A, hvor alle interesserede – både ældre unge og forældre - kan komme forbi og møde de forskellige håndværksfag og virksomheder.

 

Mini Skills er arrangeret i et samarbejde mellem Ungdomsskolen, Erhvervs- & Industriforeningen, Værftets Madmarked, ES Nord og UU Øresund.

 

 

 

 

 
Tak fordi I kom og snakkede med os til Folkemødet!


 

Stemmerne fra Folkemødet

Næsten 400 røde plasticbolde blev omhyggeligt lagt ned i de glas, vi havde stillet op på vores stand ved Folkemødet i Helsingørhallen den 23. februar. Her bad vi om jeres hjælp til at forme fremtidens ungdomsskole med en række spørgsmål, og det kom der en masse spændende samtaler og velovervejede svar ud af.

 

Vi er dybt taknemmelige over at mærke, hvor positivt Ungdomsskolen opfattes af borgerne i Helsingør Kommune, og de unge, vi havde inviteret med på dagen, skabte masser af positiv energi i hallen – både på vores egen stand og ved de fællesdebatter, de unge engagerede sig i.

 

Ud fra de røde boldes fordeling i stemme-glassene kan vi konkludere, at mange af jer synes, at Ungdomsskolen skal ligge der, hvor de unge bor, lever og går i skole. Vi skal holde fast i vores store tilbud af musik, sang, dans, teater og musical som en del af vores tilbud til de unge. Og vi skal forsøge at skabe tilbud til så mange unge som muligt – lige fra de nyslåede teenagere til de ældre unge, der er gået ud af gymnasiet.

 

Og så tager vi stemmerne fra ”drømmesnoren” med os. Her kunne de besøgende hænge deres eget postkort op med en opfordring til fremtiden, og vi blev mindet om, at Ungdomsskolen skal styrke og udvikle fællesskaberne for de unge og inddrage de unge i de næste års udvikling.

 

Tak til alle jer, der kom forbi og gav os jeres mening. Vi tager det hele med os…

 

 

 


 

 
fb_begivenhed_usdag01
Fantastisk "Ungdomsskolens Dag" d. 17/11 2018

En fantastisk ‘Ungdomsskolens Dag’ er vel overstået...


Tak til alle der var med...

Vi er overbevist om at alle vores gæster, unge og medarbejdere kunne MÆRKE HJERTET.... ❤️

Til jer, der ikke nåede forbi, I får chancen igen.

 

Vi glæder os allerede til næste år!


#sammenerdetsjovere

 


Læs artiklen i Helsingør Dagblad og se de skønne billeder:

https://www.helsingordagblad.dk/2018/11/18/hvor-vil-du-vaere-naar-du-blir-stor/

 

Og denne her i Frederiksborg Amts Avis om 10. Klasseskolen, der jo selvfølgelig også havde åbnet dørene

https://sn.dk/Helsingoer/Billeder-Stedet-hvor-man-laerer-imens-man-er-sig-selv/artikel/790810

 

 

 
Ungdomsskolens Dag
USDag_Dagbladet191118
 

 


 

 

 
fb_ungdomsskolensdag_begivenhed
Kom til Ungdomsskolens Dag d. 17/11

MÆRK HJERTET

Lørdag 17/11 kl. 12 - 15 holder vi Ungdomsskolens Dag og åbner hele butikken for elever, forældre eller dig, der bare er nysgerrig.

 

Normalt er Ungdomsskolen de unges eget aftenunivers, men nu lukker vi dagslyset ind på Rasmus Knudsens Vej 52 i Helsingør og skruer op for hele den store oplevelsespakke.

 

Vi fyrer op under musikkælderen, rigger klatrevæggen til, sender danseholdene på gulvet og præsenterer en lang række af de hold, som de unge kan gå til i løbet af sæsonen.

 

Caféen byder på mad, drikke og underholdning, og Ungdomsskolens medarbejdere står klar til at fortælle om, hvad vi gør – og hvorfor vi gør det.

 

Vi lægger programmet op på begivenheden på facebook: FØLG MED HER

 

10. klasseskolen (i nr. 50) holder også åbent hus.

 

Sammen er det sjovere

 

 

 
Kilden_ungdomsskolensdag_10_begivenhed

 

 
Ungdomsskolen er under ombygning i Espergærde i sæsonen 2018-2019

 

Ungdomsskolen er rykket ud af Cykelkælderen og Mørdrupskolen, og lige nu er vi i gang med at bygge ny ungdomsskole i kælderen på Tibberupskolen i Espergærde.

 

Byrådet i Helsingør Kommune har dog besluttet, at indflytningen på Tibberupskolen skal udskydes et år, og derfor bliver det først fra næste år, at vi kan åbne helt op for godteposen i Espergærde.

 

Så i sæsonen 2018-19 skal du til Helsingør, hvis du vil have det store udvalg af hold, og der vil ikke være en aftenklub, som du kender det fra Cykelkælderen.

 

Men Ungdomsskolen findes stadig i Espergærde! Vi kommer først og fremmest til at holde til på Røde Gulv, musiklokalerne under Mørdrupskolen, hvor en række musik- og sanghold får plads.

 

I løbet af skoleåret dukker vi også op på Tibberupskolen til flere events, hvor vi inviterer dig og dine klassekammerater til en masse sjove aktiviteter. Hvis du vil vide, hvad der sker og hvornår, skal du holde øje med Ungdomsskolen på Facebook.

Ungdomsskolens projektværksted JA-Kontoret har også stadig lokaler på Espergærde Bibliotek. Her kan du møde andre unge og få hjælp til at realisere dine egne projekter.Senest opdateret 14.01.2020 11:41 af CVH