HOLD  /  SKOLE & SPROG 
SKOLE & SPROG
 

Dansk som andet sprog
Dansk som 2. sprog Er du tosproget, og ønsker du at blive bedre til det danske sprog? Så er det her holdet, du skal melde dig til. Her får du dansk undervisning, der matcher dit niveau. Vi øver os i både mundtlig og skriftlig dansk, og vi arbejder en del på computer. På holdet taler vi om Danmark og danske samfundsforhold og diskuterer, hvordan det danske samfund er anderledes end andre steder i verden. Du kan selv være med til at bestemme, hvilken del af sproget du vil arbejde med.
Engelsk sprog
Vil du gerne blive bedre til engelsk på en sjovere måde og sammen med dine kammerater? Eller vil du bare gerne have hjælp til dine engelsk lektier? Så er Ungdomsskolens engelskhold noget for dig. På holdet får du trænet dine færdigheder i engelsk.
Engelsk sprog
Elsker du det engelske sprog, og vil du blive bedre til at tale det? Holdet sigter mod at forbedre både dit skrevne og talte engelsk, og samtidigt udvide din horisont på britisk og amerikansk kultur. Vi går på opdagelse i moderne engelsk musik, litteratur og politik, og vi arbejder på vores samtale. I slutningen af sæsonen tager vi alle sammen på en tur til et sted vi aftaler nærmere. Undervisningen vil foregå både på dansk og engelsk.

Fransk sprog
Måske kan du sige "oui" og "merci" på fransk. Måske ved du allerede, at man i Frankrig spiser rigtig meget baguette. Så brænder du for at lære meget mere om Frankrig og det franske sprog, er det bare med at melde sig til dette hold.
Japansk sprog og kultur
Din yndlingsret er sushi, dit klædeskab bugner af kimonoer og du foretrækker J-Pop. Uanset om du ved alt om Japan eller bare synes, det kunne være mega fedt at udforske den japanske kultur og det japanske sprog, så er dette hold noget for dig.
Kinesisk sprog og kultur
Kinesisk er det sprog i verden, der bliver talt af flest mennesker, og nu kan du blive en af dem. For her på holdet lærer du at tale og læse simpel kinesisk, så du kan begå dig, hvis du en dag rejser til Kina.

Klar til prøverne - få styr på nerverne.
Er du nervøs for at skulle gå til prøve? Så har du nu mulighed for at tilmelde dig Ungdomsskolens kursus i at blive klar til prøverne.
Lektiecafé - Al'Irchad
Har du brug for hjælp til lektierne? Mangler du et roligt sted at løse dine matematikopgaver eller læse op på nogle tyske verber? Så tilbyder Ungdomsskolen en lektiecafé.
Lektiecafé - Klub Oliven
Har du brug for hjælp til lektierne? Mangler du et roligt sted at løse dine matematikopgaver eller læse op på nogle tyske verber? Så tilbyder Ungdomsskolen lektiecafé.

Matematik Værksted - mandag
Synes du brøker, geometri og ligninger er en jungle at finde rundt i? Eller vil du bare gerne blive bedre til matematik. Så kom og få hjælp i matematikværkstedet. Du kan få hjælp til medbragte hjemmeopgaver: både til forståelsen og præsentationen.
Matematik Værksted - onsdag
Synes du brøker, geometri og ligninger er en jungle at finde rundt i? Eller vil du bare gerne blive bedre til matematik. Så kom og få hjælp i matematikværkstedet. Du kan få hjælp til medbragte hjemmeopgaver: både til forståelsen og præsentationen.
Modersmålsundervisning
Taler du et andet sprog end dansk og vil du være bedre til at tale sproget f.eks. dine bedsteforældre taler? Ungdomsskolen tilbyder undervisning i arabisk, tyrkisk, serbisk og urdu. Vi øver os både i at tale og læse på det sprog, undervisningen handler om

Prøveforberende fag
Prøveforberedende fag Kort: Bliv klar til folkeskolens afgangsprøver i dansk, matematik, engelsk og fysik/ kemi. Til foråret opretter vi en række hold, både for 9.kl. og 10.kl. prøverne. Hold øjne med hjemmesiden fra januar… Tid, dag og sted kommer ikke før til foråret.
Skriveværksted
Holdet for alle sprognørder med en kreativ hjerne, som drømmer om at blive forfatter, journalist eller bare bedre i skriftligt dansk. For dig som tænker over tingene. For dig som har noget på hjerte. For dig som gerne vil blive bedre til at skrive på din egen særlige måde. For dig som samler på sjove ord. For dig som selv opfinder ord. For dig som er åben over for verden. Og for dig som ikke er bange for at se indad.
Spansk sprog og kultur
Hola! Spansk er et sprog, der tales mange steder i verden. Vil du gerne lære at tale spansk, så er Ungdomsskolens spanskhold noget for dig. Vi skal både lære om sproget og om den spanske kultur. På holdet vil du blive introduceret for det spanske sprog helt fra begyndelsen, så alle kan være med. Du får indblik i den spanske ungdomskultur og livet i det spanske samfund.


Senest opdateret 26.06.2019 10:30 af CVH