Gå til sideindhold
 

Musical - Helsingør

Årets musical udspiller sig på Sagavig Højskole – en musikhøjskole i udkanten af Danmark. Her mødes en gruppe unge mennesker, og der opstår hurtigt et nært venskab mellem dem, som skal vise sig at få stor betydning for deres liv.

 

Handlingen strækker sig over ét år og springer kontinuerligt mellem tiden på højskolen og tiden efter. Under deres ophold på Sagavig prøver de unge grænser af, udforsker deres identitet, sanser, elsker, tvivler og lever. Men i sporadiske glimt møder vi dem i nutiden, hvor alt synes forandret: Den varme og det fællesskab, de delte, virker pludselig koldt og fjernt. Først når fortiden begynder at indhente nutiden, forstår vi, hvorfor de små, mørke sprækker mellem dem nu slår revner og danner skelsættende kløfter i deres venskab.

 

Forestillingen er en fortælling om de tætte bånd, vi knytter til andre, om hvordan vi forstår livet – og forstår at gribe det. Samtidig er det et portræt af den ungdom, som forfatterne selv er en del af og står midt i.

 

Ungdomsskolens Musical har premiere på Kulturværftets Store Scene til april 2025.

 

Ungdomsskolens musical er for dig, som ønsker at blive en del af et unikt fællesskab med andre unge, der sammen skaber et stort kunstnerisk værk. Det er for dig, der elsker at stå på en scene, men det er også for dig, der aldrig har prøvet det før. Til musical får man venner for livet, når man sammen udforsker og dygtiggør sig indenfor skuespil, sang og dans. Som elev arbejder man side om side med et professionelt lærerteam, der består af en instruktør, en kor-/sangleder og en koreograf. Du vil få undervisning i dramaog sangteknikker og kor, du vil lære at bevæge dig på en scene på mange forskellige måder, og du vil få lov til at udfolde dig kreativt.

 

Til musical kan man komme helt, som man er. Det er et frirum, hvor der er højt til loftet, og hvor vi både kan være koncentrerede og samtidig have det sjovt. Der er ingen krav om scenekunstneriske færdigheder for at være med – det eneste, det kræver, er, at du møder op hver gang og har lyst til at være med til at udvikle et produkt af høj kvalitet og med kunstnerisk nerve.

 

På musicalen vil du:

  • Lære hvad det vil sige at stå på en scene.
  • Blive en del af et stort fællesskab sammen med andre unge.
  • Dygtiggøre dig inden for skuespil, sang og dans.
  • Få indblik i, hvordan man skaber en stor scenekunstnerisk produktion fra start til slut.
  • Opdage nye ting om dig selv ved at blive udfordret i et trygt og kreativt arbejdsrum.

Årets forestilling er skrevet og komponeret af Anna Dannemann Karlin og Albert Mikkelsen, der sammen har kunstnerduoen Karlin&Mikkelsen. I fællesskab med musicalperformer Ellen Fjord vil de undervise musicalholdet og lede tilblivelsen af forestillingen med hver deres ansvarsområde inden for instruktion, kor-/sangledelse og koreografi.

 

Anna Dannemann Karlin er instruktør og manuskriptforfatter på årets musical. Hun studerer en kandidat i Teater- og Performancestudier og arbejder ved siden af i Det Kongelige Teaters udviklingsafdeling.

Gennem sin uddannelse, facilitering af projekter og events på Det Kongelige Teater, sit tidligere arbejde med børn- og ungeteater, samt skuespillererfaring fra teater og TV-produktioner har Anna opbygget stærke kompetencer inden for kunstnerisk ledelse og instruktion.

 

Anna siger selv:

”I mit kreative arbejde er jeg meget optaget af, hvordan man kan udforske det kunstneriske materiale, så det bliver ens eget, og så man som performer føler en reel forbindelse til de ting, man gør på scenen – for det er i disse momenter af magisk tilknytning, at vi bliver rørte og mærker fortællingen helt inde i kroppen. Jeg har selv stået på scenen i flere af Ungdomsskolens musicalforestillinger og ved, hvor meget det giver af både kunstneriske og sociale erfaringer og kompetencer. Jeg glæder mig derfor helt vildt til at undervise årets musicalelever i et bredt spænd af dramateknikker og dykke ned i den historie, vi skal fortælle sammen og se dem gøre den til deres egen!”

 

Albert Mikkelsen er korleder og komponist på årets musical. Han er uddannet retoriker og arbejder ved siden af på et reklamebureau – og så har han spillet klaver hele livet. Han debuterede første gang som komponist og korleder på Ungdomsskolens Musical HORISONTEN i 2023. Albert har selv været elev på musicalholdet i syv år og glæder sig til endnu engang at vende tilbage i lærerrollen.

 

Albert siger selv:

“Jeg glæder mig til at præsentere en helt ny forestilling med helt ny musik, som kommer til at lyde på en helt anden måde end vores tidligere forestilling. Jeg synes, at vi har skabt en spændende historie med nogle karakterer, som man hurtigt får helt ind under huden – blandt andet gennem musikken. Forestillingen foregår på en højskole, og derfor kommer koret og musikken naturligvis til at spille en stor rolle i årets musical. Jeg kan næsten ikke vente med at vende tilbage til gymnastiksalen på HU og høre eleverne give sangene liv.”

 

Ellen Fjord er koreograf og vocalcoach på årets musical. Hun blev færdiguddannet som musicalperformer fra Den Danske Scenekunstskole i juni 2024 og kommer derfor med et yderst kompetent og frisk erfaringsgrundlag inden for musicals som kunstform og genre. Hun har allerede medvirket i professionelle opsætninger og er nu klar til at tage springet ud i at undervise.

 

Ellen siger selv:

“Jeg har en kæmpe interesse i at skulle undervise på Ungdomsskolens Musicalhold, da jeg selv kommer fra et fantastisk amatørteatermiljø og derfor har oplevet, hvor givende det er for et menneske at være en del af noget, hvor man i fællesskab deler samme passion for et projekt. Jeg har danset hele mit liv og elsker at formidle, så jeg ser frem til at skulle hjælpe andre med at udtrykke sig gennem dans og bevægelse og glæder mig derfor personligt til at koreografere hele forestillingen. Jeg er også spændt på at videregive min viden inden for sangteknik og -formidling og på den måde tage kærligt hånd om dette års hold og blive en del af en fantastisk musicalhistorie!”

Skybrud 2024

"Det løber" - Skybrud 2024

Musical - Helsingør
Ungdomsskolens musical er for dig, som ønsker at blive en del af et unikt fællesskab med andre unge, der sammen skaber et stort kunstnerisk værk. Det er for dig, der elsker at stå på en scene, men det er også for
dig, der aldrig har prøvet det før. Til musical får man venner for livet, når man sammen udforsker og dygtiggør sig indenfor skuespil, sang og dans. Som elev arbejder man side om side med et professionelt lærerteam, der består af en instruktør, en kor-/sangleder og en koreograf.
Info
#6.127
Aldersgruppe
14,5-23 år
Klassetrin
Fra og med 9. kl.
Pris
250,00 DKK
Klik her for betalingsbetingelser
Tilmelding fra
14.08.2024 kl. 14:00
Tilmelding til
20.12.2024
Tilmeldingsstatus
Ikke åbent for tilmelding
Placering

Helsingør Kommunale Ungdomsskole
Har handikap venlig indgang Har elevator
Idrætssal - Lokale 1.58
placeholder placeholder
Rasmus Knudsens Vej 52
3000 Helsingør


Senest opdateret 07.06.2024 10:49 af MB