PROJEKTKONTORET  /  SKOLEPILOTERNE 

SKOLEPILOTERNE

 

SKOLEPILOTERNE

Ungdomsskolen vil udvikle, uddanne og udfordre de unge i Helsingør Kommune.

Vi har mange års erfaring med at lave tværfaglige samarbejder og udvikle nye projekter, og vi vil gerne skabe et endnu stærkere samarbejde med udskolingsafdelingerne i kommunen.

Vi har samlet vores ressourcer og vores netværk af dygtige undervisere i Skolepiloterne, hvor vi sammen med skolerne kan opkvalificere læringsforløb og udvikle forløb til at understøtte undervisningen. Vi har kompetencerne til at sammensætte spændende og anderledes undervisningsforløb.

 


 

Vi vil blandt andet gerne:

 • Samarbejde om læring
 • Skræddersy undervisningsforløb til fx projektdage eller -uger
 • Lave projekter og undervisningsforløb for klasser ud af huset
 • Udvikle nye projekter i fællesskab med lærere, skoleledelse eller eksterne samarbejdspartnere

 

Projekter, vi allerede er med til:

 • Kunst i projektopgaven
 • Mangfoldighedsdagen
 • Nyhedsdagen
 • Seksualvejledning
 • Teambuilding for skoleklasser
 • Workshops og endagskurser
 • Valgfag & kompetencefag
 • Styr på nerverne (eksamensforberedelse)
 • UTH – Unges Talerør Helsingør
 • Mini Skills Helsingør

 


 

 
charlottek_pic

Kontakt Skolepiloterne

Charlotte Karrebæk (Projektkoordinator / Skolepiloterne)

Telefon: 2531 1147

Mail: chk08@helsingor.dk

 


 

 

 


 

 

 
skolepiloterne_kursusgrafik_kurser

KURSER

 
skolepiloterne_kursusgrafik_kurser
B R Ø L
Skal din klasse arbejde med medier som begreb? Har I lyst til at dykke ned i debatbegrebet og skrive debatindlæg til Helsingør Dagblad? Så meld din klasse til projektet BRØL, som er et samarbejde mellem Skolepiloterne og Helsingør Dagblad. I vil få besøg af journalist Jennifer Jensen fra Dagbladet Og Mads Birch fra Skolepiloterne, og I skal sammen lave en fed workshop, hvor I dykker ned i samfundsrelevante temaer, som skal debatteres.
Kl.tr.
9. kl.-10. kl.
Undervisere
• Mads Birch
skolepiloterne_kursusgrafik_kurser
Bål og bålmad
Er du madkundskabslærer? Og kunne ud tænke dig, at dine elever også skal lære at lave mad i naturen? Så book et bål og bålmadskursus. Her lærer I, hvordan man laver bålmad og hvilke spiselige urter og planter, man kan finde i skovbunden?
Kl.tr.
7. kl.-10. kl.
Undervisere
• Merete Olsen
forfatterskriveværksted
Forfatterværksted
Vil du supplere din undervisning i genrekendskab med kreativ skrivning? Så meld dig og din klasse til forfatterworkshop hos Skolepiloterne. Her vil I møde en vaskeægte forfatter, som kan give tips og tricks til det gode plot, skriveteknik mm. Forløbet strækker sig over fire gange 1,5 time.
Kl.tr.
7. kl.-10. kl.
gokart
Go Cart og Cross
Tag din klasse med en tur til Sindshvile, hvor Ungdomsskolens go cart-bane og cross-bane danner rammen om en dag med hjelm, fart og olie på fingrene. I skal først igennem et sikkerhedskursus, en grundig gennemgang af hvad vores maskiner er for nogle, og til sidst prøvekøre en af dem på køreanlægget ved Sindshvile.
Kl.tr.
7. kl.-10. kl.
Undervisere
• Mads P. Pfaff
skolepiloterne_smaa-kurser_klartilfremlaeggelsen-1
Klar til Fremlæggelse
Vil du hjælpe dine elever med at lave bedre fremlæggelser? Så book Ungdomsskolens workshop “Klar til fremlæggelse”! Der er brug for at fremlægge alle steder – i hverdagen, ved projekter og til eksamen. Og jo før man lærer at mestre kunsten, jo bedre. Workshoppen varer 2 x 2,5 timer og varetages af Ungdomsskolens underviser og coach Ulla Holtze. Der er plads til 12 på et hold. Undervisningen foregår på din egen skole eller på Ungdomsskolen.
Kl.tr.
7. kl.-10. kl.
Undervisere
• Ulla K. Holtze
skolepiloterne_klartilprove
Klar til prøve
Kurset har fokus på den personlige og mentale tilgang til at skulle til prøve for første gang. Undervisningen henvender sig til de elever, der har brug for et ekstra boost. Der er plads til 12 på et hold. På kurset lærer eleverne: • At ændre fokus, så det støtter i stedet for at blokere • At tackle nervøsitet • At skabe en god balance før, under og efter prøverne • At få struktur på læsningen op til prøverne • At give og få konstruktiv feed back
Kl.tr.
9. kl.-10. kl.
Undervisere
• Ulla K. Holtze
skolepiloterne_smaa kurser_klatrekursus
Klatrekursus
Er du idrætslærer, og vil du give dine elever én på modet og en fysisk udfordring? Så meld dig og din klasse til to gange klatrekursus på Ungdomsskolens klatrevæg. Her står en af vores dygtige instruktører klar til at arbejde med jer i grupper, hvor de unge lærer at sikre hinanden, når de prøver kræfter på væggen.
Kl.tr.
7. kl.-10. kl.
Undervisere
• Anders P. Bangert
• Caroline S. Hvitved
bæredygtiglivsstil
Klimakampen
Har du lyst til at, at din klasse skal slå et slag for klimaet? Så meld jer til Klimakampen, som kickstartes med et sjovt event i uge 41. Herefter skal der arbejdes i egen klasse i 8 uger (når det passer ind, naturligvis) på at nedbringe klassens samlede Co2-aftryk. Vi mødes igen til et opsamlende event i uge 50. Her vil alle de deltagende samlede ”klimaslankekur” blive afsløret.
Kl.tr.
7. kl.-10. kl.
kokkeskole
Kokkeskole
Har du brug for et sjovt supplement til din madkundskabsundervisning? Skal vi lave et madkursus sammen? I køkkenet vil klassen lære teori om mad, planlægning, køkkenhygiejne og lære at tilberede det måltid, vi aftaler. Alt med mad og servering er muligt i køkkenet med Merete. Kurset er 8 timer fordelt på to dage.
Kl.tr.
7. kl.-10. kl.
Undervisere
• Merete Olsen
skolepiloterne_kursusgrafik_kurser
Makerspace
Vil du og din klasse være med til at make? Ungdomsskolen er i gang med at etablere et større Makerspace. Her findes der 3D printere, laserskærer, foliecutter, tekstilpresse, drejebænke til ler, fotostudie, broderimaskine og meget andet. Forløbet byder på en indføring i diverse maker-teknologier igennem en bunden kreativ opgave. I alle forløb lærer eleverne at arbejde problemløsende og kreativt med inddragelse af maker-teknologier.
skolepiloterne_nyhedsdagen
Nyhedsdagen
Vil du være journalist for en dag? Så er Nyhedsdagen noget for din klasse. I får besøg ude i klassen af en af journalisterne på projektet inden Nyhedsdagen. Her bliver I klædt på til at være rigtige journalister. På dagen vil I arbejde med rigtige pressemøder, deadlines og meget andet spændende journalistisk arbejde. Projektet laves i samarbejde med Helsingør Dagblad.
Kl.tr.
9. kl.-10. kl.
Undervisere
• Mads Birch
skolepiloterne_kursusgrafik_kurser
Pimp din madpakke
Er I trætte af klamme madpakker i klassen, og er kantinen for dyr i længden? Kurset til dig og din klasse, som hader madpakker og bruger en million på energidrik og pizzasnegle fra tanken… Få inspiration til at lave de bedste madpakker. Kurset varer 3 timer.
Kl.tr.
7. kl.-10. kl.
Undervisere
• Merete Olsen
Stand Up Paddleboard
Var det noget med en tur i bølgen? På bræt og med våddragt og redningsvest. Skolepiloterne tilbyder et mikrokursus i Stand up Paddleboard som et supplement til idrætsundervisningen. Undervisningen foregår ved Ålsgårde Sejlklub, og der er plads til 12 elever ad gangen. Kurset varer 2 timer.
Kl.tr.
7. kl.-10. kl.
teaterskolen
Teater på 4 dage
Vil din klasse prøve kræfter med teater? Det hele kulminerer i en forestilling for klassens familier en aften. Der øves 4 formiddage på Ungdomsskolen og afvikles én aften. Forløbet varer i alt ca 20 timer.
Kl.tr.
7. kl.-10. kl.
yoga
Yoga
Vil du have mere mindfullness i din klasse? Kom ind på Ungdomsskolen og prøv to gange yoga med vores yogainstruktør. Du skal afsætte 1,5 time pr. gang.
Kl.tr.
7. kl.-10. kl.
 

 

 
skolepiloterne_kursusgrafik_vilaverogså

SKOLEPILOTERNE LAVER OGSÅ

 


 
skolepiloterne_KIP18

Kunst i projektopgaven

8. klasser

 

Kunst i Projektopgaven har fokus på kunstneriske processer, formsprog og værktøjer.

 

Elevworkshoppen zoomer ind på brug af lyd og billeder i forbindelse med projektopgaven, Boost eller andre former for fremlæggelser.

 

Klasserne deltager i én hel workshopdag på Ungdomsskolen, hvor eleverne arbejder i to parallelle workshops med professionelle instruktører. I den ene workshop er der fokus på lydkomposition – i den anden på det visuelle udtryk.

 

Forud for dagen ser eleverne forestillingen 4 Ever.

 

Klasserne får frokost på Ungdomsskolen, serveret af PGU-elever (særlig tilrettelagt uddannelsesforløb).

 

Læringsmål:

 • Eleverne kan komponere med lyd knyttet til et bestemt tema.
 • Eleverne kan udtrykke sig visuelt knyttet til et bestemt tema.

 

Arrangør: Billedskolen og Ungdomsskolen.

 


 

 
skolepiloterne_kursusgrafik_valgfag

Valgfag - Kompetencemoduler

 

I skolepiloterne samarbejder vi også med skolerne om at udvikle og afholde valgfag eller kompetencemoduler.

 

I skoleåret 2018/19 samarbejder vi med Tibberupskolen om et kompetencemoduler: parkour.
De kompetencer, eleverne opnår, beskrives i et kompetencebevis, som de får overrakt, når forløbet er afsluttet.

 

I skoleåret 2017/18 havde vi også et coachingfag med i Tibberupskolens program, og året før var det ’design og innovation’ samt et valgfag i idræt med en kombination af klatring og cross fit.

 

Vil din skole også samarbejde om at udvikle et fedt og anderledes valgfag?

Så lad os snakke sammen.

 

Charlotte Karrebæk

Telefon: 2531 1147

Mail: chk08@helsingor.dk

 


 Senest opdateret 11.08.2020 12:03 af CHK