Gå til sideindhold
PROJEKTKONTORET  /  SKOLEPILOTERNE 

SKOLEPILOTERNE

 

Vi understøtter undervisningen i skolerne med spændende og anderledes forløb

Vi har mange års erfaring med at lave tværfaglige samarbejder og udvikle nye projekter, og vi vil gerne skabe et endnu stærkere samarbejde med udskolingsafdelingerne i kommunen.

Vi har samlet vores ressourcer og vores netværk af dygtige undervisere i Skolepiloterne, hvor vi sammen med skolerne kan opkvalificere læringsforløb og udvikle forløb til at understøtte undervisningen. Vi har kompetencerne til at sammensætte spændende og anderledes undervisningsforløb.

 
skolepiloterne grafik bannere til web - FORLØB

Book et forløb til din klasse

 
Byggeri med skolepiloterne
Måle, tegne, skære, støbe, bygge. Lyder det som noget for din klasse? Måske som et supplement til håndværk og design eller matematiktimen i praksis. Lad os snakke samme om, hvad din klasse skal bygge med Skolepiloterne i Ungdomsskolens store værksted.
Kl.tr.
9. kl.-10. kl.
Bål og bålmad
Er du madkundskabslærer? Og kunne ud tænke dig, at dine elever også skal lære at lave mad i naturen? Så book et bål og bålmadskursus. Her lærer I, hvordan man laver bålmad og hvilke spiselige urter og planter, man kan finde i skovbunden?
Kl.tr.
7. kl.-10. kl.
Undervisere
• Merete Olsen
E-sport på skoleskemaet
tilbud til skoleklasser som en del af at arbejde med strategi og handling.
Kl.tr.
7. kl.-10. kl.
Klar til Fremlæggelse
Vil du hjælpe dine elever med at lave bedre fremlæggelser? Så book Ungdomsskolens workshop “Klar til fremlæggelse”! Der er brug for at fremlægge alle steder – i hverdagen, ved projekter og til eksamen. Og jo før man lærer at mestre kunsten, jo bedre. Workshoppen varer 2 x 2,5 timer og varetages af Ungdomsskolens underviser og coach Ulla Holtze. Der er plads til 12 på et hold. Undervisningen foregår på din egen skole eller på Ungdomsskolen.
Kl.tr.
7. kl.-10. kl.
Undervisere
• Ulla K. Holtze
Klar til prøve
Kurset har fokus på den personlige og mentale tilgang til at skulle til prøve for første gang. Undervisningen henvender sig til de elever, der har brug for et ekstra boost. Der er plads til 12 på et hold. På kurset lærer eleverne: • At ændre fokus, så det støtter i stedet for at blokere • At tackle nervøsitet • At skabe en god balance før, under og efter prøverne • At få struktur på læsningen op til prøverne • At give og få konstruktiv feed back
Kl.tr.
9. kl.-10. kl.
Undervisere
• Ulla K. Holtze
Klatrekursus
Er du idrætslærer, og vil du give dine elever én på modet og en fysisk udfordring? Så meld dig og din klasse til to gange klatrekursus på Ungdomsskolens klatrevæg. Her står en af vores dygtige instruktører klar til at arbejde med jer i grupper, hvor de unge lærer at sikre hinanden, når de prøver kræfter på væggen.
Kl.tr.
7. kl.-10. kl.
Undervisere
• Anders P. Bangert
• Caroline S. Hvitved
Makerspace
Vil du og din klasse være med til at make? Ungdomsskolen er i gang med at etablere et større Makerspace. Her findes der 3D printere, laserskærer, foliecutter, tekstilpresse, drejebænke til ler, fotostudie, broderimaskine og meget andet. Forløbet byder på en indføring i diverse maker-teknologier igennem en bunden kreativ opgave. I alle forløb lærer eleverne at arbejde problemløsende og kreativt med inddragelse af maker-teknologier.
Medier: B R Ø L
Skal din klasse arbejde med medier som begreb? Har I lyst til at dykke ned i debatbegrebet og skrive debatindlæg til Helsingør Dagblad? Så meld din klasse til projektet BRØL, som er et samarbejde mellem Skolepiloterne og Helsingør Dagblad. I vil få besøg af journalist Jennifer Jensen fra Dagbladet Og Mads Birch fra Skolepiloterne, og I skal sammen lave en fed workshop, hvor I dykker ned i samfundsrelevante temaer, som skal debatteres.
Kl.tr.
9. kl.-10. kl.
Undervisere
• Mads Birch
Medier: Nyhedsdagen
Vil du være journalist for en dag? Så er Nyhedsdagen noget for din klasse. I får besøg ude i klassen af en af journalisterne på projektet inden Nyhedsdagen. Her bliver I klædt på til at være rigtige journalister. På dagen vil I arbejde med rigtige pressemøder, deadlines og meget andet spændende journalistisk arbejde. Projektet laves i samarbejde med Helsingør Dagblad.
Kl.tr.
9. kl.-10. kl.
Undervisere
• Mads Birch
Teater på 4 dage
Vil din klasse prøve kræfter med teater? Det hele kulminerer i en forestilling for klassens familier en aften. Der øves 4 formiddage på Ungdomsskolen og afvikles én aften. Forløbet varer i alt ca 20 timer.
Kl.tr.
7. kl.-10. kl.
Yoga
Vil du have mere mindfullness i din klasse? Kom ind på Ungdomsskolen og prøv to gange yoga med vores yogainstruktør. Du skal afsætte 1,5 time pr. gang.
Kl.tr.
7. kl.-10. kl.
 

 

 
charlottek_pic

Kontakt 

Charlotte Karrebæk (Koordinator / Skolepiloterne)

Telefon: 2531 1147

Mail: chk08@helsingor.dk

 


 

 
skolepiloterne valgfag - 2020

 I Skolepiloterne samarbejder vi også med skolerne om at udvikle valgfag

I skoleåret 2020/2021 samarbejder Skolepiloterne med Skolen ved Rønnebær Allé og Tibberupskolen om at supplere med spændende forløb i valgfaget Håndværk og Design. Her arbejdes der med materialer som beton og jern og/eller med forløb i vores Makerspace. Det kan være 3D-print, laserskærer, læder, keramik, tekstiltryk eller noget helt andet.

 

Skolepiloterne samarbejder også med Skolen ved Rønnebær Allé om madkundskab til skolens idrætsklasser. Her kobles 7. klasses madkundskab med fysisk træning og coaching med et samlet fokus på ernæringsrigtig kost til unge eliteidrætsudøvere.

 

Vil din skole også samarbejde om at udvikle et fedt og anderledes supplement til et valgfag? Så kontakt Skolepiloterne.

 

Charlotte Karrebæk

Telefon: 2531 1147

Mail: chk08@helsingor.dk

 
Kokkeskole
Har du brug for et sjovt supplement til din madkundskabsundervisning? Skal vi lave et madkursus sammen? I køkkenet vil klassen lære teori om mad, planlægning, køkkenhygiejne og lære at tilberede det måltid, vi aftaler. Alt med mad og servering er muligt i køkkenet med Merete. Kurset er 8 timer fordelt på to dage.
Kl.tr.
7. kl.-10. kl.
Undervisere
• Merete Olsen
 

 

 
skolepiloterne_VILAVEROGSÅ
 

Miniskills

skolepiloterne_miniskills

Er du nysgerrig på håndværk?

 

Mini Skills Helsingør er et event for byens 7. klasser, hvor der fokus på den praktiske del af en hel række håndværksfag.

 

De unge bliver sammen med deres klasse ført igennem 22 forskellige håndværksfag og erhverv. Det er lærlinge og mestre, der laver workshops med temaer fra de enkelte fags typiske opgaver.

 

Nøgleordet er nysgerrighed og det praktiske arbejde gennem en legende tilgang. Der er fokus på interesser og kompetencer frem for et reelt uddannelseskendskab.

 

Mini Skills Helsingør er blevet til i et samarbejde mellem Ungdomsskolen, Erhvervs- og Industriforeningen.

Ungeenheden og UNord

 

Mini Skills Helsingør løber af stablen i 2022 i Værftets Hal 14

 


 

Læs mere og se billeder fra tidligere Mini Skills HER

 


 

 
skolepiloterne_KIP_mlogoer

Kunst i projektopgaven

8. klasser

 

Kunst i Projektopgaven har fokus på kunstneriske processer, formsprog og værktøjer.

 

Elevworkshoppen zoomer ind på brug af lyd og billeder i forbindelse med projektopgaven, Boost eller andre former for fremlæggelser.

 

Klasserne deltager i én hel workshopdag på Ungdomsskolen, hvor eleverne arbejder i to parallelle workshops med professionelle instruktører. I den ene workshop er der fokus på lydkomposition – i den anden på det visuelle udtryk.

 

Forud for dagen ser eleverne forestillingen 4 Ever.

 

Klasserne får frokost på Ungdomsskolen, serveret af PGU-elever (særlig tilrettelagt uddannelsesforløb).

 

Læringsmål:

  • Eleverne kan komponere med lyd knyttet til et bestemt tema.
  • Eleverne kan udtrykke sig visuelt knyttet til et bestemt tema.

 

Arrangør: Billedskolen og Ungdomsskolen.

 

 


 

Læs mere og se billeder fra Kunst i Projektopgaven i 2019 her

 


 

 


 

 

 
skolepiloterne_mangfoldighedsdage-logoer

Mangfoldighedsdage

3. 4. og 5. november afholdes et stort mangfoldighedsprojekt for 9. årgang i Helsingør Kommune.

 

På dagen ser eleverne C:NTACT-forestillingen TÆT PÅ og deltager i en workshop, der har fokus på ”kulturmøder”. TÆT PÅ er et bredt portræt af unge med vidt forskellige baggrunde og forudsætninger, der alle fortæller åbent og ærligt om deres fortid, tanker, drømme og følelser. Det er historier om demokrati, seksualitet, racisme, kriminalitet, generationskløfter og psykisk sårbarhed.

 

Efter forestillingen arbejder klasserne i workshops med elever fra Den Internationale Højskole, unge fra C:NTACT eller fra organisationen Rapolitics. Temaerne i de forskellige workshops tager udgangspunkt i forestillingen TÆT PÅ og har fokus på menneskers forskelligheder og rettigheder.

 

I år finder dagene sted dels på Kulturværftet, M/S Museet for Søfart, Toldkammeret, Borupgårdteatret og på Skolen ved Rønnebær Allé.

 


 

Læs mere og se billeder fra Mangfoldighedsdagene i 2019 her

 


 

 
skolepiloterne grafik bannere til web - ONLIVE 2021

Online-forløb til din klasse

 
Mini-kokkeri Onlive
Lav et simpelt måltid med Skolepiloterne. Eleverne skal sørge for at hente en lille pose med ingredienser og opskrift på deres skole inden start. Du skal som deres lærer være bindeleddet og sørge for at udlevere poserne fra jeres skole. Maden laves hjemme i eget køkken med simple ingredienser. Alle kan være med. Ungdomsskolens kok Merete Olsen underviser på Google Meet. Workshoppen varer 1,5 time.
Mystery Bags - løs opgaven
Sammensæt de mystiske ting i posen. Eleverne skal sørge for at hente en lille pose med nogle hemmelige ting i. Der er ingen ”opskrift”, så du skal selv bruge hovedet til at løse opgaven og sammensætte dimserne, så det giver mening… Mads skal nok guide. Det hele kan laves hjemme på skrivebordet. Posen hentes på egen skole – Ungdomsskolen sørger for at bringe posen ud til skolen. Du skal som deres lærer være bindeleddet og sørge for at udlevere poserne fra jeres skole.
Mystery Walk - Onlive
Gå tur i klassens lokalområde og find de gemte poster. Eleverne føres igennem den mystiske historie, og ved hver post er der et lille mysterium eller en opgave, der skal løses. Eleverne skal bruge deres mobiltelefon. Klassen starter med at tjekke ind på Google Meet. Her gives instrukser til dagens mission. Derefter sendes klassen ud for at finde posterne. Eleverne arbejder sammen – hver for sig - i grupper. De kommunikerer sammen i gruppen online undervejs.
Yoga - Onlive
Book 45 min. yoga-workshop, hvor du og din klasse får pulsen lidt op samtidig med, at der er fokus på åndedræt, stræk og mindfulness. Workshoppen kan evt. tænkes som morgenyoga eller kom-godt-i-gang med eller afslutning på dagen. Der er bl.a. fokus på bevægelse i nakke og skuldre, ryg og lænd, når vi nu sidder så meget ned for tiden. Cathrine underviser på Google Meet. Workshoppen varer 45 min.
 
charlottek_pic

Kontakt Skolepiloterne

Charlotte Karrebæk (Koordinator / Skolepiloterne)

Telefon: 2531 1147

Mail:

chk08@helsingor.dk

 

 


 Senest opdateret 07.05.2021 10:27 af MB