Gå til sideindhold
 

SKOLEPILOTERNE

Vi understøtter undervisningen i skolernes 7. - 10. kl. med spændende og anderledes forløb

Vi har mange års erfaring med at lave tværfaglige samarbejder og udvikle nye projekter, og vi vil gerne skabe et endnu stærkere samarbejde med udskolingsafdelingerne i kommunen.

Vi har samlet vores ressourcer og vores netværk af dygtige undervisere i Skolepiloterne, hvor vi sammen med skolerne kan opkvalificere læringsforløb og udvikle forløb til at understøtte undervisningen. Vi har kompetencerne til at sammensætte spændende og anderledes undervisningsforløb.

Enkeltforløb er gratis at booke for folkeskoleklasser på 7-10. årgang i Helsingør Kommune. (1 forløb pr. klasse). Ved valgfagsforløb deles vi om økonomien.

Book et forløb til din klasse

BYGGERI & KREATIVT

Beklager, men der er pt. ingen hold i denne liste.

COACHING

Klar til prøve
Forløbet har fokus på den personlige og mentale tilgang til at skulle til prøve for første gang. Undervisningen henvender sig til de elever, der har brug for et ekstra boost. Der er plads til 12 på et hold. Kurset kan f.eks bookes op til projektopgaven eller forud for prøverne i 9. klasse. Fag og emner: Mental sundhed, Selvværd, Prøveforberedelse Tidsforbrug: 2 x 2,5 timer OBS. Der er plads til 12 på et hold.
Præsentationsteknik og Klar til fremlæggelse
Vil du hjælpe dine elever med at lave bedre fremlæggelser?   Ungdomsskolen tilbyder en workshop, der giver eleverne redskaber til at få styr på nerverne før fremlæggelsen og øge deres gennemslagskraft, når de er på. På workshoppen lærer eleverne at strukturere deres proces og sætte fokus på det vigtigste – og at bruge krudt på den gode forberedelse og struktur, som er alfa omega.  Fag og emner: Mental sundhed, Selvværd, Prøveforberedelse Tidsforbrug: 2 x 2,5 timer OBS. Der er plads til 12 på et hold

E-SPORT

Beklager, men der er pt. ingen hold i denne liste.

KLIMA & BÆREDYGTIGHED

Beklager, men der er pt. ingen hold i denne liste.

BRUG DIN KROP

Drama og Teater
Vil din klasse prøve kræfter med teater? Brug teater og drama som udtryksform, til fremlæggelser eller for at styrke samarbejdet i din klasse. Din klasse vil blive stillet forskellige udfordringer, som skal løses via kropssprog og teater. Der arbejdes med performance og kropsprog, stemmeføring og visuelle udtryk. Fag og emner: Teambuilding, Dansk Tidsforbrug: ca 2 timer.
Klatrekursus
Er du idrætslærer, og vil du give dine elever én på modet og en fysisk udfordring? Så meld dig og din klasse til to gange klatrekursus på Ungdomsskolens klatrevæg. Her står en af vores dygtige instruktører klar til at arbejde med jer i grupper, hvor de unge lærer at sikre hinanden, når de prøver kræfter på væggen. Fag og emner: Idræt, Samarbejde Tidsforbrug: 2 x 2 timer
Yoga
Book en times yoga-workshop, hvor du og din klasse får pulsen lidt op samtidig med, at der er fokus på åndedræt, stræk og mindfulness. Workshoppen kan evt. tænkes som morgenyoga eller kom godt i gang med / afslutning på dagen. Der er også fokus på bevægelse i nakke og skuldre, når vi nu sidder så meget ned for tiden. Fag og emner: Idræt, Mental sundhed Workshoppen varer ca 60 min.

DET MED MAD

Street Food
Tag din klasse med i Ungdomsskolens køkken og lær at lave lækker street food med Merete. Forløbet indeholder: Gruppearbejde, opskriftsforståelse, forarbejdning og tilberedning af en lækker street food-ret, oprydning og spisning. Fag og emner: Madkundskab, teambuilding Tidsforbrug: 2,5 time

MAKERSPACE

Byg dit eget pinhole kamera
Eleverne bygger deres eget kamera ud af en æske, som er skåret på laserskæreren. Man lærer, hvordan man fotograferer og fremkalder billedet med en simpel teknik. Fag og emner: Håndværk og Design, Innovation, Fysik/Kemi Tidsforbrug: 2 x 2,5 timer
Cyanotypi
Design din egen tote bag og brug teknikker som cyanotypi eller laserskærer til at præge stoffet, eller design dine egne smykker, batches eller nøglering. Fag: Håndværk og Design, Fysik/Kemi. Tidsforbrug: 2-3 timer
Find løsningen med 3D-print
Eleverne stilles over for en udfordring i form af et apparat, et hjælpemiddel eller en brugsgenstand, som mangler en del for at kunne fungere. Denne del printes på 3D printeren og sættes sammen med genstanden, så den igen bliver funktionel. Eleverne lærer basal know how med en 3D printer. De arbejder sammen i grupper om at løse opgaven. Fag og emner: Håndværk og Design, Teknologi, Innovation, Teambuilding, Samarbejde Tidsforbrug: 2,5 timer
Keramik
Lav en vase, en kop eller en skål i ler. Lær de basale formgivningsteknikker med ler. Der er fokus på form og funktion. Leret skal tørre, brændes og glaseres. Fag: Håndværk og Design Tidsforbrug: 3 x 2,5 time med nogle ugers mellemrum.
Laserskærer
Design en æske eller et skilt og skær det på laserskæreren. Fag og emner: Håndværk og design, innovation og designprocesser Tidsforbrug: 2-3 timer

SIG DET MED ORD

Beklager, men der er pt. ingen hold i denne liste.

ONLINE FORLØB TIL DIN KLASSE

Lav en skål - Onlive
Trænger du og dine elever til et kreativt break – sammen, har du muligheden for at booke dette forløb sammen med din klasse: Formgiv med enkle materialer som gipsgaze, stanniol og balloner. Alt kan foregå hjemme i køkkenet med Lene Refsgaard ved roret via Google Meet. Inden workshoppen skal hver elev hente en lille pose med remedier, som skal bruges til workshoppen. Posen hentes på egen skole. Du skal som lærer kunne være bindeleddet og udlevere posen. Workshoppen varer 2 x 1,5 time.
Mini-kokkeri Onlive
Lav et simpelt måltid med Skolepiloterne. Eleverne skal sørge for at hente en lille pose med ingredienser og opskrift på deres skole inden start. Du skal som deres lærer være bindeleddet og sørge for at udlevere poserne fra jeres skole. Maden laves hjemme i eget køkken med simple ingredienser. Alle kan være med. Ungdomsskolens kok Merete Olsen underviser på Google Meet. Workshoppen varer 1,5 time.
Mystery Bags - løs opgaven
Sammensæt de mystiske ting i posen. Eleverne skal sørge for at hente en lille pose med nogle hemmelige ting i. Der er ingen ”opskrift”, så du skal selv bruge hovedet til at løse opgaven og sammensætte dimserne, så det giver mening… Mads skal nok guide. Det hele kan laves hjemme på skrivebordet. Posen hentes på egen skole – Ungdomsskolen sørger for at bringe posen ud til skolen. Du skal som deres lærer være bindeleddet og sørge for at udlevere poserne fra jeres skole.
Mystery Walk - Onlive
Gå tur i klassens lokalområde og find de gemte poster. Eleverne føres igennem den mystiske historie, og ved hver post er der et lille mysterium eller en opgave, der skal løses. Eleverne skal bruge deres mobiltelefon. Klassen starter med at tjekke ind på Google Meet. Her gives instrukser til dagens mission. Derefter sendes klassen ud for at finde posterne. Eleverne arbejder sammen – hver for sig - i grupper. De kommunikerer sammen i gruppen online undervejs.
Yoga - Onlive
Book 45 min. yoga-workshop, hvor du og din klasse får pulsen lidt op samtidig med, at der er fokus på åndedræt, stræk og mindfulness. Workshoppen kan evt. tænkes som morgenyoga eller kom-godt-i-gang med eller afslutning på dagen. Der er bl.a. fokus på bevægelse i nakke og skuldre, ryg og lænd, når vi nu sidder så meget ned for tiden. Cathrine underviser på Google Meet. Workshoppen varer 45 min.

Kontakt Skolepiloterne

Charlotte Karrebæk (Koordinator / Skolepiloterne)

Telefon: 2531 1147

Mail: chk08@helsingor.dk

 


 

 I Skolepiloterne samarbejder vi også med skolerne om valgfag

Skolepiloterne samarbejder med bl.a. Skolen ved Rønnebær Allé og Tibberupskolen om at supplere med spændende forløb i valgfaget Håndværk og Design. Her arbejdes der bl.a. med materialer som beton og jern og/eller med forløb i vores Makerspace. Det kan være 3D-print, laserskærer, læder, keramik, tekstiltryk eller noget helt andet.

 

Skolepiloterne samarbejder også med Skolen ved Rønnebær Allé om madkundskab til skolens idrætsklasser. Her kobles 7. klasses madkundskab med fysisk træning og coaching med et samlet fokus på ernæringsrigtig kost til unge eliteidrætsudøvere.

 

I valgfagsforløb og andre længere forløb deles vi om udgifterne. Prisen afhænger af forløbenes længde.

 

Vil din skole også samarbejde om  et fedt og anderledes supplement til et valgfag? Så kontakt Skolepiloterne.

 

Charlotte Karrebæk

Telefon: 2531 1147

Mail: chk08@helsingor.dk

VALGFAG

Håndværk og Design
Underviser du i håndværk & design, og vil du og din klasse være med til at ”make”? Ungdomsskolen har etableret et større Makerspace. Her findes der 3D printere, laserskærer, foliecutter, tekstilpresse, drejebænke til ler, fotostudie, broderimaskine og meget andet. Forløbet matcher læringsmål fra Fælles Mål for faget i skolen, primært inden for håndværk og design. Læringen foregår overvejende dialogisk, eksperimenterende og problemløsende. Kontakt Skolepiloterne og hør mere.
Kl.tr.
7. kl.-10. kl.
Undervisere
• Mads P. Pfaff
• Merete Olsen
Kokkeskole
Har du brug for et spændende og sjovt supplement til din madkundskabsundervisning? I Ungdomsskolens køkken vil klassen lære teori om mad, planlægning, køkkenhygiejne og lære at tilberede de fødevarer eller det måltid, vi aftaler. Her er der mulighed for at arbejde med professionelt udstyr og suge viden med vores dygtige kok Merete Vi aftaler hvilket tema, der skal arbejdes med. Fag: Madkundskab Tidsforbrug: ca 4 timer.
Kl.tr.
7. kl.-10. kl.
Undervisere
• Merete Olsen

Kontakt Skolepiloterne

Charlotte Karrebæk (Koordinator / Skolepiloterne)

Telefon: 2531 1147

Mail: chk08@helsingor.dk 

 


 

Miniskills

Er du nysgerrig på håndværk?

 

Mini Skills Helsingør er et event for byens 7. klasser, hvor der fokus på den praktiske del af en hel række håndværksfag.

 

De unge bliver sammen med deres klasse ført igennem 22 forskellige håndværksfag og erhverv. Det er lærlinge og mestre, der laver workshops med temaer fra de enkelte fags typiske opgaver.

 

Nøgleordet er nysgerrighed og det praktiske arbejde gennem en legende tilgang. Der er fokus på interesser og kompetencer frem for et reelt uddannelseskendskab.

 

Mini Skills Helsingør er blevet til i et samarbejde mellem Ungdomsskolen, Erhvervs- og Industriforeningen,

Ungeenheden; STARK og UNord

 

Mini Skills Helsingør løber af stablen d. 31. marts 2022 i Værftets Hal 14

 


 

Læs mere og se billeder fra tidligere Mini Skills HER

 


 

Kunst og Håndværk i projektopgaven

8. klasser

 

Kunst og Håndværk i Projektopgaven har fokus på kunstneriske processer, formsprog og værktøjer.

 

Elevworkshoppen zoomer ind på brug af kreative processer og visuelle værktøjer i forbindelse med projektopgaven.

 

Klasserne deltager i én hel workshopdag på Ungdomsskolen, hvor eleverne arbejder i to parallelle workshops med professionelle instruktører. I den ene workshop er der fokus på billedkunst – i den anden på en håndværksmæssig tilgang til fremlæggelser.

 

 

Arrangør: Billedskolen, Børne- og Ungekulturen i Helsingør Kommune og Ungdomsskolen.

 


 

De 6 workshops

Her kan du møde underviserne og høre mere om de workshops, der bliver holdt ved Kunst i Projektopgaven i 2022.
-

 

Mangfoldighedsdage

I november afholdes mangfoldighedsprojekt med 9. årgang i Helsingør Kommune.

 

På dagen ser eleverne C:NTACT-forestillingen TÆT PÅ og deltager i en workshop, der har fokus på ”kulturmøder”. TÆT PÅ er et bredt portræt af unge med vidt forskellige baggrunde og forudsætninger, der alle fortæller åbent og ærligt om deres fortid, tanker, drømme og følelser. Det er historier om demokrati, seksualitet, racisme, kriminalitet, generationskløfter og psykisk sårbarhed.

 

Efter forestillingen arbejder klasserne i workshops med elever fra Den Internationale Højskole, unge fra C:NTACT eller fra organisationen Rapolitics. Temaerne i de forskellige workshops tager udgangspunkt i forestillingen TÆT PÅ og har fokus på menneskers forskelligheder og rettigheder.

 

Eventet finder sted på Kulturværftet og Toldkammeret.

 

Eventet er sammensat af: Ungdomsskolen, Billedskolen, Helsingør Teater, Børne-og Ungekulturen i Helsingør Kommune, Den Internationale Højskole, Teater C:NTACT og Rapolitics.

 

 

UTH

UTH står for Unges Talerør Helsingør og er et fælles elevråd for 6.-10. klasse.

 

Vi holder 6 sjove, anderledes og spændende møder om året.

Vi har base på Ungdomsskolen.

 

UTH arbejder med:

  • Relevante emner for skoleelever Børn og unges trivsel og sundhed
  • Udvikler idéer til samarbejde mellem skolerne
  • Udvikler ideer til forbedringer på skolerne
  • Teambuilding og udvikling af sociale fællesskaber

 


 

Generation Zex


Generation Zex er et pilotprojekt, som omhandler seksualvejledning til Folkeskolens ældste klasser.

Her kan du lytte til podcasten fra Generation Zex:

GENERATION ZEX / SOUNDCLOUD

 

 Senest opdateret 01.03.2022 12:51 af CVH