OM UNGDOMSSKOLEN  /  Faglige fortællinger  /  Skolepiloterne Onlive

Skoleelever får et aktivt break i fjernundervisningen

Der er enorm interesse for et nyt online undervisningstilbud fra Skolepiloterne på Ungdomsskolen. Fem virtuelle workshops giver motion og kreativ udfoldelse for eleverne i en pause fra skærmundervisningen.

Skolepiloterne Onlive_Mini Kokkeri

11. februar 2021

Dyrk yoga hjemme på stuegulvet, giv den gas med styrketræning på teenageværelset, tag imod en mystisk udfordring til fods i nabolaget, lav en skål af gips på køkkenbordet eller tryl selv din egen lækre frokost frem ved komfuret.

En lang række skoleklasser i Helsingør Kommune har på rekordtid sagt ja til at få en aktiv pause i deres fjernundervisning med Skolepiloternes nye OnLive-katalog, der er et tilbud til lærerne i udskolingen.

Skolepiloterne OnLive er lavet i samarbejde med Børnekulturkonsulenten i Helsingør Kommune og Billedskolens forløb Kulturens Børn, og interessen har været overvældende, fortæller projektkoordinator Charlotte Karrebæk fra Skolepiloterne.

- Vi har mere end 30 tilmeldte klasser, der er med i en af de fem workshops, som vi kun har haft udbudt siden slutningen af januar. Det jeg hører fra lærerne er, at det har været et frisk pust, som mange har trængt til, siger hun.

Fokus på de fem workshops er kreativitet og bevægelse, og selvom undervisningen foregår online, så skal eleverne flytte sig væk fra sengen eller skrivebordet. I stedet skal de op på gulvet, ned i køkkenet og ud i naturen.

- Det aktiverer eleverne på en anden måde foran skærmen og giver dem mulighed for at bruge hoved, krop og samarbejdsevner på en måde, som de måske ikke har været vant til i et stykke tid, siger Charlotte Karrebæk.

Indtil videre er det hensigten, at Skolepiloterne OnLive fortsætter, så længe udskolingseleverne bliver fjernundervist hjemmefra. Lærere, der vil booke en workshop til deres klasse, kan kontakte Charlotte Karrebæk via skolepiloterne.dk, hvor man også kan læse mere om de fem OnLive-workshops og Skolepiloternes øvrige tilbud.

Fakta: Dem fem workshops

• Lav en skål: Formgivningskursus med enkle materialer som gipsgaze, stanniol og balloner.
  • Mystery walk: Find gemte poster og løs gåder undervejs på en gåtur i lokalområdet.
  • Mini kokkeri: Få en pose råvarer og lav et lækkert og nemt måltid hjemme i køkkenet.
  • Styrketræning: Få sved på panden med simple redskaber som en fyldt vandflaske eller en taske med bøger.
  • Yoga: Få pulsen op sammen med din klasse med fokus på åndedræt, stræk og mindfulness.

Læs mere på skolepiloterne.dk

Senest opdateret 11.02.2021 15:59 af MB