Gå til sideindhold
FRITID  /  SKOLE & SAMFUND 

SKOLE & SAMFUND

Aktivist - Kæmp for det du tror på! - Helsingør
Hvad synes du er værd at kæmpe for? Hvordan kan du kæmpe for det, du tror på? Vi bliver klogere på nogle af de politiske bevægelser, der har skabt debat i Danmark de seneste år: #MeToo har udstillet magtmisbrug og sexisme, BlackLivesMatter har skabt opmærksomhed omkring racisme, og Gretha Thunberg har mobiliseret tusindvis af unge i klimakampen. Vi skal øve os i at gennemskue politiske dagsordner, forstå os selv og vores holdninger, blive gode til at debattere og så skal vi selv ud og gøre en forskel!
Dansk som 2. sprog - Helsingør
Er du tosproget, og ønsker du at blive bedre til det danske sprog? Så er det her holdet, du skal melde dig til. Her får du dansk undervisning, der matcher dit niveau. Vi øver os i både mundtlig og skriftlig dansk, og vi arbejder en del på computer. På holdet taler vi om Danmark og danske samfundsforhold og diskuterer, hvordan det danske samfund er anderledes end andre steder i verden. Du kan selv være med til at bestemme, hvilken del af sproget du vil arbejde med.
Engelsk Sprog, Kultur & Rejse - Espergærde
Synes du at engelsk musik og kultur er for fedt, og vil du gerne blive bedre til engelsk på en sjovere måde og sammen med dine venner? Kunne du tænke dig at være med til at planlægge din egen sprogrejse til England? Så er Ungdomsskolens engelskhold noget for dig!
Engelsk Sprog, Kultur & Rejse - Helsingør
Synes du at engelsk musik og kultur er for fedt, og vil du gerne blive bedre til engelsk på en sjovere måde og sammen med dine venner? Kunne du tænke dig at være med til at planlægge din egen sprogrejse til England? Så er Ungdomsskolens engelskhold noget for dig!
Fransk Sprog, Kultur & Rejse - Helsingør
Kunne du tænke dig at lære fransk og drømmer du om en sprogrejse til Frankrig? På franskholdet øver vi enkelt hverdagssprog, så vi kan klare os i Frankrig. Derudover snakker vi om fransk kultur, unges liv i Frankrig, og hvad I ellers synes kunne være spændende at snakke om på et franskhold.
Japansk Sprog & Kultur - Helsingør
Din yndlingsret er sushi, dit klædeskab bugner af kimonoer, og du foretrækker J-Pop. Uanset om du ved alt om Japan eller bare synes, det kunne være mega fedt at udforske den japanske kultur og det japanske sprog, så er dette hold noget for dig.
Kinesisk - Helsingør
Du er vild med kung-fu film, dit yndlingsdyr er en panda, og du spiser helst med pinde. Uanset om du ved alt om kinesisk kultur eller bare synes, det kunne være vildt fedt at udforske det kinesiske sprog, så er dette hold noget for dig. På kinesisk sprog og kultur lærer du at læse og tale simpel kinesisk. Vi dykker ned i de kinesiske skrifttegn, og du lærer også om Kinas samfund og kultur. I løbet af undervisningen spiser vi kinesisk mad sammen, ser kinesiske film og møder folk fra Kina.
Lektiecafé Al-Irchad
Har du brug for hjælp til lektierne? Mangler du et roligt sted, hvor du kan løse dine matematikopgaver, eller vil du gerne have hjælp til dine fysik-, kemi- eller biologi-lektier? Så tilbyder Al-Irchad skolen i samarbejde med Ungdomsskolen en lektiecafé, hvor du kan komme fra og med 7. klasse. Det foregår hver fredag - straks efter skolen.
Matematik - Helsingør
Dette hold er for dig, som har brug for ekstra træning og som synes, at matematik er lidt svært. På dette hold må du stille alle de spørgsmål, der falder dig ind. Måske er du holdt op med at tro på, at du nogensinde får lært matematik. Sådan behøver det ikke at være. Vi har ikke travlt, og du må gerne stille det samme spørgsmål mange gange.
Spansk Sprog, Kultur & Rejse - Espergærde
Hola! Vil du gerne lære at tale spansk og er du nysgerrig på spansk kultur? Så er Ungdomsskolens spanskhold noget for dig. Vi skal både lære om sproget, om spansk kultur, og så skal vi planlægge en rejse til Spanien.
Tysk Sprog, Kultur & Rejse - Helsingør
Vil du gerne lære mere tysk? Er du interesseret i tysk kultur? Og kunne du tænke dig at komme til Tyskland? På tysk-holdet skal vi selvfølgelig tale en masse tysk. Derudover kommer vi blandt andet til at lytte til tysk musik, tale om tysk kultur, smage på tyske specialiteter og se gode tyske film - og i det hele taget hygge os sammen. En del af tiden bruger vi på at planlægge en 4-5 dages sprogrejse i foråret, hvor vi skal til Tyskland og møde unge tyskere og øve os på det tyske sprog.


Senest opdateret 19.05.2021 09:53 af CVH