10.KLASSE  /  10. klasse  /  Undervisningen

undervisningen

Du er selv med til at skabe dit eget skema

Undervisningen i 10. klasse er lavet sådan, så du får lov til at bygge meget af din skoleuge op efter, hvad du har lyst til at bruge tid på. Samtidig sætter vi dig sammen med nogle på samme niveau som dig, så du udvikler dig bedst muligt.

Obligatoriske fag (8 lektioner)

De faste fag er dansk, engelsk og matematik, der afsluttes med prøver.

Vi har desuden et særligt fokus på læsning for alle, og vi har indrettet et særligt læselaboratorium, kaldet LIXEN.

Ordblinde-elever får tilbud om særlig undervisning.

Tematid (10 lektioner)

I tematimerne vælger vi sammen nogle emner, der ikke kun handler om dit skoleliv, men også om alt det der foregår uden for skolen.

I tematiden kan du bl.a. arbejde med innovation, bæredygtighed og naturvidenskab, lave kunst og design i vores makerspace, bruge din krop i idræt og dans, lære om sundhed og omsorg, arbejde med film, foto og drama eller lave kampagner om organdonation og dødsstraf.

Valgfag (2-4 lektioner)

Vi opretter valghold, hvis 8-10 elever gerne vil være med. Du kan altid vælge fysik - med eller uden prøve - samt tysk eller fransk på ”hold det vedlige-niveau”.

Du kan selv foreslå et valghold sammen med andre, så opretter vi det, hvis I er nok, der vil være med.

Eksempler på valgfag

• Idræt
  • E-sport
  • Musik & sang
  • Makerspace
  • Klatring

Niveaudeling

Vi arbejder med niveaudeling af undervisningen. Det betyder, at du kommer på hold med nogen, der er på det samme faglige niveau som dig. Det gør, at vi bedre kan støtte dig, hvis du har brug for at få ekstra hjælp til et bestemt fag.

Men du kan også flytte dig og blive udfordret, hvis du er god til et fag og gerne vil gå mere i dybden.

”Det var fedt at være på hold med nogen på samme niveau, så jeg følte, at jeg selv udviklede mig.”

Amélie

Du er altid velkommen til at ringe eller skrive til os og evt. komme på besøg - find kontaktinfo under KONTAKT OS.

Hvis du vil vide mere om det faglige i 10. klasse, så klik på UNDERVISNING, og i EFTER 10. kan du læse om, hvordan du i løbet af året kan undersøge, hvad de næste skridt i dit uddannelsesliv skal være.

I FÆLLESSKAB fortæller vi om, hvordan du bliver en del af det store ungemiljø, der er i 10. klasse, og du kan få en fornemmelse af en alsidig hverdag på skolen under SKOLEN og DIT ÅR I 10.

Du kan også gå ind på vores Facebook-side og følge med i, hvad vi laver i øjeblikket.

Senest opdateret 25.11.2020 15:25 af MB