Find den farve, der passer bedst til dine interesser.
Så kan du nemmere finde din favorit-workshop, når jeres klasse skal til Mini Skills Helsingør den 8. maj 2025.
Her kan du se, hvad man laver i de forskellige fag, og hvis du holder dit kamera over QR-koden, kan du se en video med faget.
Anlægsstruktør
Anlægsstruktøren har et varieret udendørs arbejde og arbejder med at etablere fortove, pladser og cykelstianlæg, betonbelægninger, bygger veje og jernbaner, samt udfører alt arbejde med etablering af kloak og forsyningsledninger.
Blikkenslager
Som blikkenslager arbejder du ofte højt oppe, når du skal beklæde byens tårne, tage og facader med plader i fx kobber, zink eller aluminium. Du følger også med i nye materialer og teknologier og kan fx montere energiproducerende tagbeklædning
Brandmand/Redder
En ambulancebehandler rykker ud, når mennesker kommer til skade eller er syge. Brandmænd rykker ud til brande, trafikulykker og andre uheld. Som en del af det danske beredskab er du med til at sikre en tryg hverdag for andre.
Butiksassistent
En salgsassistent arbejder med salg og almindelige opgaver i butikken. Salgsassistenter kan arbejde som ansatte i butikker, supermarkeder, stormagasiner eller med digital handel i detailhandelsbranchen, eller de kan åbne egen butik.
Bådebygger
Som bådebygger eller skibstømrer bygger, indretter, vedligeholder og reparerer du både, fx motorbåde og sejlbåde. Bådebyggere arbejder typisk på lystbådeværfter, kutterværfter og stålskibsværfter.
Dyrepasser
En dyrepasser fodrer, passer og plejer dyr. En vigtig del af faget går ud på at sikre, at dyrene har det godt. Du lærer om forskellige typer dyrs behov og adfærd i naturen, så du kan sørge for deres sundhed og trivsel.
Elektriker
Du lærer at forstå de tekniske installationer i bygninger og maskiner og at sørge for, at de fungerer. Du skal bruge din tekniske viden til at rådgive dine kunder i valg af elektriske løsninger eller løse kundens problemer med elinstallationer.
Frisør
En frisør vasker, klipper og farver hår. Du rådgiver kunderne om, hvordan de plejer deres hår, og hvilke frisurer der passer til deres personlighed, udseende og hårstruktur. Frisører kan arbejde i større eller mindre saloner, eller de kan oprette deres egen.
Glarmester
En glarmester arbejder med glas. Som glarmester arbejder du alsidigt, men du kan også vælge at specialisere dig. Glarmestre arbejder typisk i mindre private firmaer eller i egen virksomhed.
Karrosseritekniker
En karosseritekniker reparerer skader på biler. Man retter buler op, fremstiller nye pladedele i forskellige metaller, former dem og svejser dem fast. Karrosseriteknikere arbejder på autoværksteder eller på fabrikker, hvor man laver karrosserier.
Kok
En kok tilbereder mad, sammensætter menuer og giver gæster og kunder en god oplevelse for sanserne. Gastronomer kan arbejde i restauranter, kantiner, smørrebrødsforretninger og i virksomheder, der leverer mad ud af huset.
Industritekniker
Som industritekniker styrer du avancerede maskiner, der kan dreje, bore og fræse præcist i metal og plast. Du arbejder også med robotstyring og 3D-print. Du kan bl.a. installere og reparere maskiner eller lede og forbedre produktionen.
Maler
En bygningsmaler behandler og maler murværk, træværk og metalflader. En vigtig del af arbejdet går ud på at rådgive kunderne om valg af produkter. Det kræver, at du har stilsans og følger med i tidens trends og de nyeste teknikker.
Maskinfører
Maskinføreren betjener gravemaskiner og andre entreprenørmaskiner. Opgaverne spænder lige fra at grave ud til fjernvarme eller nyt byggeri til at høste en mark. Du arbejder bl.a. i entreprenørfirmaer, på maskinstationer eller i kommunale forvaltninger.
Mekaniker
En personvognsmekaniker reparerer skader og laver serviceeftersyn på biler. Som personvognsmekaniker er det vigtigt, at du er omhyggelig og selv kan planlægge og udføre en stor del af de ting, der skal laves på bilen.
Murer
En murer bygger og vedligeholder huse af sten. Som murer lærer du også at støbe sokkel og gulv, at arbejde med tagsten, at pudse facader samt opsætte fliser på vægge eller gulve.
Plastmager
Plastmagere fremstiller produkter af plastik, som vi bruger i hverdagen eller anvender i industrien. Det kan være alt fra legoklodser til vindmøllevinger. Som plastmager kontrollerer du de store maskiner, der støber og forarbejder plasten.
Smed
En smed arbejder med stål. Som smed skal du have godt kendskab til materialer og følge med i de nyeste teknikker inden for faget. Du lærer at fremstille stålkonstruktioner og maskindele til mange formål inden for industri, byggeri og landbrug.
Social & Sundheds-assistent
En social- og sundhedsassistent yder professionel sygepleje og omsorg. Social- og sundhedsassistenter arbejder på plejecentre, i hjemmeplejen, på hospitaler eller på institutioner for psykisk eller fysisk handicappede.
Social- & Sundhedshjælper
En social- og sundhedshjælper yder omsorg, pleje og praktisk hjælp. Du er med til at hjælpe borgeren til selv at klare dagligdagen og kender også tegnene på almindelige sygdomme, så du kan se, om der er brug for fx en læge.
Tækker
En tækkemand reparerer og udskifter stråtage, som er lavet af tagrør. Stråtage er en gammeldags form for tage. Som tækkemand er dit arbejde at vedligeholde de gamle stråtage og lægge nye stråtage.
Tømrer
Som tømrer arbejder du med renovering af ældre byggeri, nybygning eller ombygning. Tømrerfaget er et håndværk, så du skal have lyst til at bruge dine hænder. Tømrere skal også have en god fysik og kunne lide at arbejde udendørs.
VVS-installatør
Som vvs’er beregner, designer og installerer du alt fra facader og kobberspir til moderne badeværelser og avancerede klima- og ventilationsløsninger. Du arbejder typisk hos kunder i private hjem, på byggepladser eller på store arbejdspladser.
Senest opdateret 26.03.2025 09:46 af MB