Gå til sideindhold
JA-KONTORET  /  GENERATION ZEX 

Generation Zex

 

Generation Zex er et projekt der samler unge med interesse for normkritisk seksualundervisning.

Vores mål er at favne alle unge og gøre dem klogere på egen krop, tanker og følelser. 

 

Generation Zex afholder undervisning for 8-10. klasser i Folkeskolen og på Ungdomsuddannelserne. 

 

Undervisningen er udviklet af unge med særligt fokus på et ung-til-ung perspektiv på alt det, unge er nysgerrige på – men måske utrygge ved at dele i hverdagens klasseværelse. Vi taler om, hvordan kroppen forandrer sig, når man kommer i puberteten, hvad køn og seksualitet betyder, og hvordan man kan navigere i venne- og kæresterelationer samtidig med, at man passer på sig selv og andre. 

 

Undervisningen er tænkt som et supplement til seksualundervisning med særligt blik for unges interesserer, behov og udfordringer. Vi vil normalisere tabubelagte emner som queerness, kønsidentitet, intimitet, usikkerhed og sex og åbne op for samtaler, der skal skabe mere trivsel i og udenfor skolen. 

 

Undervisningen varer to lektioner og er en kombination af oplæg, små debatøvelser og brevkasse-spørgsmål fra klassen. 

 

 

 

Følg Generation Zex her:

 

INSTAGRAM: generationzex

 

 

Kontakt

 

Har du spørgsmål om Generation Zex eller vil booke dem til en Ungdomsuddanelse, så kontakt Gry Jensen på: stj08@helsingor.dk

 

Book Generation Zex til folkeskolen her: Charlotte Karrebæk: chk08@helsingor.dk

 

 

GenZex Podcast

 

Lyt til Generations Zex podcasts her:
https://soundcloud.com/podcast-genzex

 

Podcast GenZex #1

Podcast Genzex #2

 


 

 

Kunne du tænke dig at være med i Generation Zex?

 

Generation Zex er projekt der samler unge der arbejder i et normkritisk perspektiv for at udbrede accept for alle uanset race, seksualitet og kønsidentitet.

 

De har udarbejdet et alternativt seksualundervisnings tilbud til folkeskoler og ungdomsuddannelser. Deres motivation for at starte Generation Zex er egne mindre gode erfaringer med seksualundervisning i folkeskolen.

Deres mål er at favne flere unge og gøre dem klogere på egen krop, tanker og følelser. De har ambitioner om at lave podcast, events og være mere synlige på sociale medier. De åbner derfor op og søger nye medlemmer til Generation Zex. For at være med i Generation Zex skal du have tilknytning til Helsingør Kommune (bopæl, uddannelse eller arbejde) og være mellem 16 og 22 år.

 

Ansøg her:

 

https://forms.gle/DcCwrUqLwJivAkN28Senest opdateret 09.03.2022 10:43 af CVH