10.kulturarv Banner

10. Klasseskolen hackede kulturarven

Mix din kulturarv – Fortolk, Form, Fortæl

EN MÅGE I STUEN OG GULDHORN I LOFTET
– en udstilling om hacking af kulturarv

Kan man hænge guldhornene op i loftet hos familien Jensen på en villavej?
Og kan man sætte guldhornene sammen med en fastnettelefon?

Det mener 10. Klasseskolen og Mørdrupskolens 9.k, at man kan, og det har de gjort, da de hackede kulturarven.

Hacking var nemlig det centrale i projekt ’Mix din kulturarv’, som kort fortalt er gået ud på at give ny mening til gamle objekter som lerkrukken, Margretheskålen, den udstoppede måge, brandspanden, valkyrien. Opgaven gik ud på at finde nye funktioner til ting, som de er vokset op med at vide kun er til udsmykning på et museum.
Hackerne er Mørdrupskolens 9.k og Tiendeklasseskolen ved Øresund og formen er 3D-print på baggrund af mange diskussioner, læsning og forsøg i pap, papir og ler.

Værkerne blev udstillet på Biblioteket Kulturværftet 4. april – 2. maj 2017.

Projektet er støttet af Slots-og Kulturstyrelsen i februar 2016.

Unge fortæller deres egen kulturarv via udstillinger af genstande fra 3D-printede museumsgenstande, lokalt arkivmateriale (tekst, lyd, billede, film) og klassiske fortællinger fra litteraturen.

Projektet er et samarbejde mellem biblioteket, museer og skoler.Projektet er støttet af Slots- & Kulturstyrelsen.
Samarbejdspartnere er Ungdomsskolen, Mørdrupskolen, Helsingør Kommunes Museer og Helsingør Kommunes Biblioteker