Kunst I Projektopgaven – For 600 8. Klasses-elever.

Kunst sætter fantasien i gang – et forløb om kreativ fremstilling i projektopgaven

Under temaet forskelle udforsker vi, hvordan man kan femstille projektopgaven i lyd og billeder sammen med en række professionelle kunstnere.

Et samarbejde mellem børnekulturcentret, Billedskolen og Ungdomsskolen har skabt et tilbud til kommunens 8. klasser, så de kan få inspiration til at fremstille deres projektopgave mere kreativt

De kreative fag er ikke længere obligatorisk i folkeskolen, de er blot til valgfag.
Vi vil gerne inspirere de unge til at tænke kunstnerisk: Kunst sætter fantasien i gang og får en til at lave sjovere og mere selvstændige projekter. Vi vil gerne opfordre de unge til at bruge deres kreativitet når de skal formidle.

Kunst i Projektopgaven har fokus på kreativitet, samarbejde og kunstnerisk praksis. Gennem små opgaver og øvelser udvikles den enkelte elevs evne til at turde begå fejl og se verden fra skæve vinkler. Hovedformålet er at skabe projektforløb, hvor eleverne lærer at give klassiske fremlæggelser og opgaveformuleringer et innovativt indhold. Sideeffekterne er nye måder at løse en opgave på, større tro på egne evner og nye bud på, hvad kunst er og kan bruges til.

Vi vil gerne klæde eleverne på til at arbejde med projektopgaven, når de komme tilbage til skolen. Gennem workshops lærer de unge at udnytte deres kreative potentialer, de bliver bedre til at udforme deres opgaver kreativ. Forløbet styrker den musisk-kreative dimension i forbindelse med projektopgaven, og det giver måske lærerne ny inspiration til, hvordan man kan gribe projektopgaven an. Samtidig er Kunst i Projektopgaven en forpremiere på den afsluttende projektopgave i 9. klasse.

Vi har hentet nogle dygtige folk ind fra billedskolen og  fundet nogle lydfolk, der er kan hjælpe eleverne lave lyd blandt andet som podcast i programmer, der er tilgængelige via computer og smartphone.

Holdet består i år af tre musikere og komponister samt tre billedkunstnere.  Der er tale om Søren Lose, Jakob Kristensen, Jacob Tækker, Mathias Madsen Munch, Thomas Bryla og Claus Reenberg. De seks skal hjælpe de unge med at fortolke årets tema for Kunst i Projektopgaven: forskelle.

Kunst i Projektopgaven løber af stablen i uge 11, og afvikles over fire dage.

8. klasserne tilbringer en hel dag på Ungdomsskolen, hvor de deltage i to kreative workshops. Omkring 600 unge deltager fordelt på fire dage med 150 unge dagligt. Det er 8. år, Helsingør Kommune laver dette tilbud.