skip to Main Content
Musical På Ungdomsskolen: Musicalholdet Og Musical-skole

MUSICAL HOLDET

  • Du lærer, hvordan man opfører en professionel musical foran et stort publikum
  • Du bliver en del af et unikt fællesskab og en lang historie med mange traditioner

FIND HOLDET OG TILMELD DIG HER


MUSICAL PÅ UNGDOMSSKOLEN

Ungdomsskolens musical – der holder til på EU – har mange år på bagen, og er med tiden blevet en institution i institutionen.

Siden vi begyndte i 1979 har vi opført forestillinger 48 gange og har efterhånden fået opbygget en masse gode traditioner og et stort netværk omkring musicalen.

 

SÆSONENS FORESTILLING BLIVER “MOD LYSET”

Årets forestilling hedder MOD LYSET. Handlingsoplægget, manus, musik og sangtekst er skrevet af Geske Svanekier, Thomas Høg, Jais Larsen, Michael Mathiesen, Sune Svanekier og Lasse Aagaard.

 

FOR HVEM

Musical er for alle, der er gået ud af 8. Klasse eller har gået 9 år i skole så man inden årsskiftet i sæsonen er fyldt 15 år

Det er et krav, at man har bopæl eller tilknytning til Helsingør Kommune eller det tidligere Frederiksborg Amt (Gribskov, Egedal, Fredensborg, Humlebæk osv.)

Hvis man er fyldt 25 år inden d. 28. september i år og/eller hvis man ikke bor i kommunen eller det tidligere Frederiksborg Amt, kan man stadig komme i betragtning til, at få en plads på holdet – Det kræver dog, at man skriver en motiveret “ansøgning”.

Fortæl i en mail hvorfor netop du skal være med.

Der skal dog være en særlig og god grund til før der gives dispensation til folk uden for målgruppen. Det er ikke i sig selv nok at man holder af at spille teater – eller, at man drømmer om at blive skuespiller.

 

HVAD OG MED HVEM

Det faste lærerhold bliver i år tre kendinge i forbindelse med, at opsætte, skrive og instruere musicals; Sune Svanekier og Jais Larsen er på gennem hele sæsonen.

Efter jul får de selskab af Rie Sørensen.

 

FØRSTE ØVER

I år starter undervisningen torsdag den 28. september.

 

HVOR OG HVORNÅR

Der øves på EU hver torsdag kl. 19-21.

Fra december udvides øvetidspunktet til kl. 19 – 22 og efter jul udvides yderligere til kl. 18-22. Udover torsdage vil der også blive lagt en række udvalgte weekender ind. Disse datoer meldes ud tidligt i øveforløbet – så der kan planlægges derefter.

Den første vigtige Weekend – som vi fra gammel tid kalder rock-weekenden – er med 2 overnatninger og foregår på Helsingør Ungdomsskole (HU) på Rasmus Knudsens vej 52. Vi mødes deroppe sent om eftermiddagen fredag d. 27. oktober og er færdige tidlig søndag eftermiddag d. 29. oktober.

Deltagelsen i denne weekend betragtes som obligatorisk.

Det koster kr. 250,- at deltage på weekenden (så det er en god idé at spare sammen allerede nu).

 

OGSÅ VÆRD AT VIDE

Hvis man melder sig til musical – så er det fordi man har rigtig meget lyst og tid til at være en del af et stort projekt. Ungdomsskolen forventer du kommer HVER gang – og hvis man er forhindret SKAL der meldes afbud!

MUSICAL SKOLE FOR 7. & 8. KLASSES ELEVER

Går du i 7. eller 8. klasse og ver du vild med musical, kan du gå på holdet MUSICAL SKOLE om tirsdagen.

“Musical-skole” med Silke Biranell er en tirsdag aften i selskab med nogle af de mest kendte og også knap så kendte musicals fra både Danmark og det store udland.
Der skal hygges, nørdes og nydes musik, genre, sangstemmer, kostumer og skuespil.
I den første del af perioden nørder vi, hvor du måske bliver klogere på, om musical er noget for dig. Dernæst indstuderer vi kor fra en eller flere musicals, hvor du mærker den magiske følelse af, at komme til udtryk i et fællesskab, hvor der også fokuseres på historien der fortælles i sangene gennem et dramatisk udtryk, så du får en smagsprøve på, hvordan det er at fortælle en historie igennem sang, som hvis du stod på scenen.

Har du lyst til også at arbejde med et uddrag af en solosang, er dette også en mulighed, men intet krav. Vi afslutter perioden med en fremvisning af korsang.

“Musical-skole” foregår tirsdag aften kl. 19-21, og kun frem til juleferien.

FIND HOLDET OG TILMELD DIG HER

Sammen er det sjovere

Back To Top