SKOLEPILOTERNE  /  MINISKILLS

MINISKILLS

Er du nysgerrig på håndværk?

Mini Skills Helsingør er et event for byens 7. klasser, hvor der fokus på den praktiske del af en hel række håndværksfag.

De unge bliver sammen med deres klasse ført igennem 22 forskellige håndværksfag og erhverv. Det er lærlinge og mestre, der laver workshops med temaer fra de enkelte fags typiske opgaver.

Nøgleordet er nysgerrighed og det praktiske arbejde gennem en legende tilgang. Der er fokus på interesser og kompetencer frem for et reelt uddannelseskendskab.

Mini Skills Helsingør er blevet til i et samarbejde mellem Ungdomsskolen, Erhvervs- og Industriforeningen.

Ungeenheden og UNord. Desuden er vi samarbejdspartner med SkillsDenmark, der bl.a. står bag DM i Skills.

Mini Skills Helsingør 2021 er desværre aflyst på grund af de aktuelle corona-restriktioner. Vi vender tilbage i 2022.

Vi glæder os til at give 7. klasserne et brag af en oplevelse og være med til at gøre dem mere nysgerrige på de håndværksorienterede fagrækker.

SkillsDenmark bliver samarbejdspartner i Mini Skills

Arrangørerne af DM i Skills roser Helsingør-opfindelsen Mini Skills, der gør unge skoleelever nysgerrige efter at prøve håndværksfag.

10. februar 2021

På grund af coronaen er det kun blevet holdt en enkelt gang siden starten i 2019, men Mini Skills – Helsingørs eget samarbejdsprojekt for at styrke unges interesse for håndværksfag – har vakt opmærksomhed langt uden for kommunegrænsen.

Nu har SkillsDenmark, der bl.a. afholder DM i Skills, fået øjnene op for det unikke lokale samarbejde mellem virksomheder og skoler i Helsingør. Skills Danmark er derfor blevet officiel samarbejdspartner i projektet.

- Helsingør har lavet et rigtig fint koncept til Mini Skills, som vi er meget imponerede af. Det er lykkes at samle både kommune, skoler og det lokale erhvervsliv om et event, der fungerer enormt godt, siger Simon Neergaard-Holm, direktør i SkillsDenmark.

Mini Skills er udviklet af Skolepiloterne på Ungdomsskolen i samarbejde med Erhvervs- & Industriforeningen i Helsingør samt U/Nord, Ungeenheden i Helsingør Kommune og Værftets Madmarked. Det henvender sig til eleverne på 7. klassetrin, der får lov til at prøve kræfter med en lang række håndværksfag på en aktivitetsdag fyldt med praktiske workshops, hvor de møder lærlinge og håndværkere fra lokale virksomheder.

Mini Skills blev afholdt første (og eneste) gang i værftshallerne i Helsingør i 2019 med deltagelse af mere end 20 lokale virksomheder, der repræsenterede 13 forskellige fag. På grund af forårets corona-restriktioner blev det aflyst i 2020, og af samme grund bliver det desværre heller ikke muligt at gennemføre projektet i 2021.

Til gengæld er der fuld opbakning til at gennemføre Mini Skills i 2022, og det bliver nu også med SkillsDenmark som engageret samarbejdspartner.

- Vi kan bidrage med noget erfaring i at lave den slags events og et meget bredt netværk. Mini Skills bliver en del af ”Skills-familien”, og vi starter nu et samarbejde om, hvordan vi kan gøre understøtte arrangørerne i at gøre Mini Skills endnu bedre. Jeg lægger især vægt på, at Mini Skills fint kan supplere vores store nationale DM i Skills samt de lokale Skills-konkurrencer, som erhvervsskolerne afholder, siger Simon Neergaard-Holm.

I samarbejdskredsen bag Mini Skills er der stor glæde over det kommende samarbejde med SkillsDenmark.

- Mini Skills handler om lyst og nysgerrighed hos de unge, og den prøver vi at skabe på dagen. Det får vi endnu bedre mulighed for med SkillsDenmark som samarbejdspartner, og så synes vi da, at vi har et projekt her i Helsingør, som unge i andre kommuner også kunne have glæde af. Det kan SkillsDenmark hjælpe os med at gøre synligt uden for Helsingør, siger Charlotte Karrebæk fra Skolepiloterne på Ungdomsskolen, der er projektleder for Mini Skills-samarbejdet.

Fakta: De er med til at arrangere Mini Skills

Skolepiloterne på Ungdomsskolen er bindeled mellem skoler og erhvervsliv i Helsingør og står for projektledelsen. I styregruppen for 2022-udgaven sidder desuden repræsentanter fra Erhvervs- & Industriforeningen, U/Nord, Ungeenheden i Helsingør Kommune og nu også SkillsDenmark.

Ved Mini Skills i 2019 kunne de unge møde lokale håndværkere og lærlinge fra disse fag: Tømrer & snedker, murer, elektriker, VVS, tagdækker, jord & beton, glarmester, frisør, hotel & restauration, mekaniker, maler, dyrepasser og social & sundhedsassistent.

Miniskills Helsingør 2019
Se billederne fra Miniskills Helsingør 2019

Læs artikel om Miniskills i Ungdomsskoleforeninges blad "Ung"

Senest opdateret 10.02.2021 15:53 af MB